Humus - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Humus

Humus

Ingrediente:

  • 500 g boabe de năut;
  • 1 l apă;
  • 100 ml ulei de măsline;
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 2 căţei de usturoi;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Năutul se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat 12 ore.

În vasul de fierbere se pun năutul, apa şi sarea. Se aşează capacul de fierbere rapid şi se pune vasul pe foc mai mare.

În momentul în care dispozitivul capacului de presiune se ridică, se micşorează flacăra şi se menţine vasul pe foc încă 20 de minute.

Se lasă vasul la răcit până când dispozitivul revine la poziţia iniţială. Apoi se îndepărtează capacul şi se scurge surplusul de apă.

Peste năutul fiert se adaugă uleiul de măsline, căţeii de usturoi, zeama de lămâie şi piperul.

Se pasează şi se mixează compoziţia cu ajutorul robotului de bucătărie.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pasta de fasole boabe Ingrediente: 500 g boabe fasole; un morcov mic; o ceapă; o felie de ardei gras; un litru […]
  • Paine de casa Ingrediente: un kg de faină; 60 g drojdie; 600 ml apă; 2 linguriţe de sare; 3 linguri ulei; o […]
  • Cubulete de gris pentru supa Ingrediente: 200 g griş; 50 g unt; 300 g apă; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se toarnă […]
  • Crochete de cartofi Ingrediente: 500 g cartofi; 50 g amidon; 2-3 căţei de usturoi; 2 linguri de pătrunjel verde […]
  • Ciabatta – paine italieneasca Ingrediente: un kg faină superioară; 100 ml ulei de măsline; 100 g grăsime fără sâmburi; 25 […]

Comentarii: Humus

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player