Ingrediente:
- 1,2 kg cartofi;
- 300 g ceapă;
- 100 g grăsime;
- ulei;
- câteva boabe de piper;
- o foaie de dafin;
- boia de ardei;
- 50 g bulion de roşii;
- 1-2 legături verdeaţă;
- sare;
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se taie în lung în bucăţi groase, se spală şi se zvântă într-un şervet, se sărează şi se călesc pe rând în ulei bine încins numai cât se înmoaie şi se rumenesc puţin. În uleiul rămas, se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, iar când a început să se rumenească se adaugă boia de ardei, bulionul, se călesc bine împreună 5-6 minute după care se stinge cu supă sau apă caldă. Se pun cartofii, verdeaţă şi sare şi se fierbe până când cartofii s-au muiat fără să se sfărâme.
Când mâncarea este gata, se pot aşeza deasupra câteva roşii tăiate felii şi se mai dă la cuptor 10-15 minute. Facultativ se poate adăuga şi puţin usturoi.
Mâncarea de cartofi nu trebuie să fie scăzuta ci să rămână cu sos.
Se poate servi caldă sau rece.