Iahnie de cartofi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Iahnie de cartofi

Iahnie de cartofi

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi;
  • 300 g ceapă;
  • 100 g grăsime;
  • ulei;
  • câteva boabe de piper;
  • o foaie de dafin;
  • boia de ardei;
  • 50 g bulion de roşii;
  • 1-2 legături verdeaţă;
  • sare;

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se taie în lung în bucăţi groase, se spală şi se zvântă într-un şervet, se sărează şi se călesc pe rând în ulei bine încins numai cât se înmoaie şi se rumenesc puţin. În uleiul rămas, se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, iar când a început să se rumenească se adaugă boia de ardei, bulionul, se  călesc bine împreună 5-6 minute după care se stinge cu supă sau apă caldă. Se pun cartofii, verdeaţă şi sare şi se fierbe până când cartofii s-au muiat fără să se sfărâme.

Când mâncarea este gata, se pot aşeza deasupra câteva roşii tăiate felii şi se mai dă la cuptor 10-15 minute. Facultativ se poate adăuga şi puţin usturoi.

Mâncarea de cartofi nu trebuie să fie scăzuta ci să rămână cu sos.

Se poate servi caldă sau rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Iahnie de cartofi Ingrediente: 800 g cartofi; 2 linguri ulei; 1-2 cepe mari; 1 lingurita boia; 1-2 linguri bulion […]
  • Iahnie de ciuperci Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 150 g ulei; 50 g făină; o legătură […]
  • Iahnie de fasole uscata Ingrediente: 400 g fasole uscată; 200 g ceapă; 100 g ulei; 50 g bulion; o foaie dafin; 5-6 […]
  • Iahnie de LIN Igrediente: 1.500 kg lin 100g ulei 1 lingura de faina 4 cepe mijlocii 2 linguri de […]
  • Salata de laptuci Ingrediente: lăptuci; sos vinegretă; zahăr; usturoi; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se alege […]

Comentarii: Iahnie de cartofi

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player