Iahnie de fasole uscata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Iahnie de fasole uscata

Iahnie de fasole uscata

Ingrediente:

  • 400 g fasole uscată;
  • 200 g ceapă;
  • 100 g ulei;
  • 50 g bulion;
  • o foaie dafin;
  • 5-6 boabe piper;
  • un fir de cimbru;
  • un g boia;
  • un căţel usturoi;
  • sare;
  • o legătură verdeaţă;

Mod de preparare:

Fasolea înmuiată în prealabil câteva ore, se pune la fiert, se schimbă apa la primul clocot, se umple din nou cu altă apă fiartă şi se fierbe până este complet înmuiată. Abia atunci se potriveşte de sare, se adaugă cimbru, foi de dafin, boabe de piper şi ceapă, rumenită în ulei bine încins, stinsă cu zeamă în care a fiert fasolea şi la care s-a adăugat bulion, boia, usturoi. Toate acestea puse în fasolea fiartă se mai lasă să dea un clocot, se potriveşte de sare şi se serveşte caldă sau rece presărată cu verdeaţă tocată. Se mai poate servi şi ca garnitură la cârnaţi prăjiţi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de fasole uscata Ingrediente: 600 g fasole boabe; 200 g ceapa; 100 g ulei; 60 g unt; 60 g faina; 200 g […]
  • Iahnie de ciuperci Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 150 g ulei; 50 g făină; o legătură […]
  • Iahnie de cartofi Ingrediente: 800 g cartofi; 2 linguri ulei; 1-2 cepe mari; 1 lingurita boia; 1-2 linguri bulion […]
  • Iahnie de cartofi Ingrediente: 1,2 kg cartofi; 300 g ceapă; 100 g grăsime; ulei; câteva boabe de piper; o […]
  • Supa de fasole uscata Ingrediente: 300-400 g fasole uscată; 80 g ulei; 60 g ceapă; un morcov; 1/2 ţelină; o foaie de […]

Comentarii: Iahnie de fasole uscata

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player