Iepure cu zarzavat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Iepure cu zarzavat

Iepure cu zarzavat

 Ingrediente;

  • 1 iepure,
  • zarzavat de supă; 3 cepe; 
  • 2 linguri ulei;
  • 1 frunză de dafin;
  • 150 g arpagic;
  • 1 păhărel cu vin;
  • 1 lingură bulion;
  • sare; 
  • piper;

Mod de preparare:

Se pregăteşte iepurele ca pentru mâncarea cu măsline. Se prăjeşte uşor o ceapă tăiată felii cu o lingură de ulei. Se adaugă iepurele tăiat bucăţi. Se lasă puţin să se rumenească, se pune apoi câte puţină apă, ca să se frăgezească.

Se prăjesc, de asemenea în ulei, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, toate tăiate felii rotunde. Când carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă zarzavatul, sare, piper, o frunză de dafin, arpagicul prăjit în ulei.

Se adaugă şi sângele subţiat cu zeamă de la marinată şi strecurat, un păhărel cu vin amestecat cu bulion şi se lasă să scadă cât trebuie.

Se serveşte rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chiftele de zarzavat Ingrediente 2 morcovi 2 patrunjei 1 telina 1 praz 5 cartofi 2 oua 2 linguri de branza 3 […]
  • Amestec Zarzavat Pentru Ciorbe Ingrediente: 500g de: -ceapă tocată ca pentru ciorbă -gogoşar tocat mărunt -roşii tocate (decojite […]
  • Bors de zarzavat Ingrediente: 2 cepe; 1 morcov; o legatura de patrunjel; 1 pastarnac; o felie de telina; 2 […]
  • Pilaf de Hribi Ingrediente 200g hribi(manatarci) 4 cepe 1 lingurita de faina 1 lingura de […]
  • Vacuta cu masline Ingrediente: masline 1/2kg; supa dub 1.5kg de carne de vaca; sos de ceapa; 1 pahar de […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Iepure cu zarzavat http://www.la-cratita.ro/iepure-cu-zarzavat/ […]

Comentarii: Iepure cu zarzavat

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player