Inghetata de caise - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Inghetata » Inghetata de caise

Inghetata de caise

Ingrediente:

  • 1 kg caise foarte bine coapte;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 350 g zahar tos;
  • 150 g lapte nefiert;
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare:

Galbenusurile de ou impreuna cu zaharul se freaca 20 de minute spuma.

Se toarna laptele rece si cazanelul se pune pe foc potrivit sa fiarba, amestecand mereu pana cand se ingroasa.

Se ia de pe foc si cand este complet rece se amesteca cu caisele curatite de coaja si trecute prin sita, adaugand si zeama de lamaie dupa gust.

Se toarna in caseta din frigider sau in serbetiera si se ingheata.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Inghetata de zahar ars Ingrediente: 4 oua; 120 g zahar pudra; 1 varf de cufit faina; 1 praf vanilat; 1 l lapte […]
  • Inghetata de capsuni sau fragi Ingrediente: 1/2 I lapte sau apa; 250 g zahar bucati;  zeama de capsuni sau fragi, zeama de […]
  • Inghetata de lamaie Ingrediente: 1/2 I lapte; 180 g zahar; zeama de lamaie. [ad#ad-1] Mod de preparare: Zaharul se […]
  • Inghetata de visine Ingrediente: 1/2 kg visine foarte coapte; 1/2 l apa; 200 g zahar. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Inghetata de zmeura Ingrediente: 250 g zmeura; 300 g zahar tos; 1/2 l lapte nefiert; zeama de […]

Comentarii: Inghetata de caise

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player