Inghetata Parfe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Inghetata Parfe

Inghetata Parfe

Ingrediente:

  • un pahar cu zahăr tos;
  • un pahar cu apă;
  • o lingură de faină;
  • vanilie;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de cacao;
  • 250 g frişcă;

Mod de preparare:

Se pun pe foc şi se dau la câteva clocote apă, zahărul,faină şi vanilia. Se lasă la răcit.

Cele 2 gălbenuşuri se frecă cu 3 linguri de cacao dizolvată în puţină apă şi se amestecă cu siropul răcit. Se bat albuşurile, se adaugă frişcă.

Se pune în tava de îngheţată iar deasupra se pun nuci, stafide sau ciocolată.

 

Se dă la congelator.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Inghetata de Ciocolata   Ingrediente: 3 pahare cu lapte  fiert; 25 g cacao; 6 linguriţe de zahăr pudră; 3 […]
  • Inghetata de Capsune II Ingrediente: 1/2 kg căpşune; 250 g zahăr pudră; 3 ouă; 3 linguri de lapte praf; [ad#ad-1] Mod […]
  • Inghetata de Caise II Ingrediente: 1/2 kg de zahăr; 300 g caise decojite şi strivite; zeamă de la 2 lămâi; 60 ml […]
  • Inghetata Ziza Ingrediente: 3 ouă; 6 linguri de zahăr pudră; 2 linguriţe de cacao; 1/2 l lapte […]
  • Inghetata de portocale Ingrediente: 1/4 litru de suc de portocale; 1/2 kg de zahăr pudră; zeamă de la 3 lămâi; 20 […]

Comentarii: Inghetata Parfe

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player