Inghetata Pralinata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Inghetata » Inghetata Pralinata

Inghetata Pralinata

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 250g zahar
  • vanilie
  • 1L lapte
  • 100g zahar
  • 100g migdale sau nuci praline

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste se adauga vanilia. Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele incet peste oua, amestecand intr-una. Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, si se amesteca pana se ingroasa astfel incat, scotand lingura sa ramana pe ea un strat subtire de crema. Se arde rumen deschis 100g zahar, in care se adauga migdale sau nuci. Cand s-a amestecat zaharul cu migdalele, se toarna totul pe masa de aluat udata, cu apa si dupa ce s-a racit se piseaza marunt si se amesteca cu crema. Se toarna in forma si se ingheata.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Inghetata de vanilie Ingrediente: 6 oua 250 g zahar vanilie 1 L lapte [ad#ad-1] Mod de preparare: Se freaca ouale […]
  • Inghetata de fructe cu lapte Ingrediente: 1 pahar zahar pudra 1 pahar de frute 3/4 pahare de lapte crud [ad#ad-1] Mod de […]
  • Inghetata de caise Ingrediente: 1 kg caise foarte bine coapte; 3 galbenusuri de ou; 350 g zahar tos; 150 g lapte […]
  • Inghetata de cacao Ingrediente: o ceşcuţă cu lapte; o lingură de cacao; 4 linguri de zahăr; 2 ouă; 300 g […]
  • Inghetata de zahar ars Ingrediente: 4 oua; 120 g zahar pudra; 1 varf de cufit faina; 1 praf vanilat; 1 l lapte […]

Comentarii: Inghetata Pralinata

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player