Jeleu de portocale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Ingrediente:

  • 1|2L vin alb
  • 250 g zahar
  • zeama si coaja de la 2 portocale mijlocii
  • 8 foi de gelatina
  • 1 portocala pentru garnitura

Mod de preparare:

Se pune sa se topeasca zaharul cu jumatate de litru de vin alb. Se adauga zeama de portocale, putina coaja de portocala si gelatina, imuiata cu 2-3 linguri de apa fierbinte. Se acopera si se tine 1\4 de ora pe marginea masinii. Se strecoara printr-un servet. Se toarna intr-o forma un strat de grosimea degetului si se da la rece sa se prinda. Se asaza un rand de felii de portocale, se toarna restul de zeama si se da la rece. Se rastoarna si imprejur se pun felii de portocale.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Jeleu de vin Ingrediente: 1L vin alb/rosu 250 g zahar 10 foi gelatina [ad#ad-1] Mod de preparare: Se pune […]
  • Crema de fragi Ingrediente: 500 g fragi; 2 linguri de zahar pudra; 3/8 l vin alb; 2 linguri de zahar; 6 foi de […]
  • Sufleu cu mere inregi Ingrediente 6 mere mijlocii 1 lingura marmelada 1/4 l lapte 1 lingura de faina 200g zahar […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]
  • Crema Napolitana   Ingrediente: 250 g fragi; 250 g zmeura; 100 ml apa; 250 g zahar; o foaie de […]

2 Comments

  1. Noni says:

    Pare delicioasa reteta..nu am gelatina acum in casa…dar zilele astea o sa o incerc! Mersi!

  2. admin says:

    @Noni. Spune-ne te rog daca ai incercat reteta si daca ti-a iesit!

    Numai bine!

Comentarii: Jeleu de portocale

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player