Linte batuta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Linte batuta

Linte batuta

Ingrediente:

  • 400 g linte;
  • 100 g ceapa;
  • 100 g ulei;
  • sare;
  • usturoi;

Mod de preparare:

Lintea aleasa si spalata se tine 2-3 ore in apa calda dupa care tot cu apa calda, se pune la fiert. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit fara intrerupepre 1-2 ore. Se sareaza cand lintea este fiarta, se scurge si se trece prin sita sau masina de tocat, dupa care se bate mult pana devine pufoasa. Daca este prea groasa, se subtiaza putin cu zeama in care a fiert, se adauga ulei si usturoi pisat.

Ceapa se pune numai cu linea la fiert, dupa care se scoate.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de linte Ingrediente: 4 L apa 300 g linte 1 ceapa 2-3 catei de usturoi o crenguta de cimbru 1 lingura […]
  • Ciuperci cu masline Ingrediente: 500 g ciuperci; 2 cepe mari; 1 pahar ulei; 2 linguri pasta de bulion sau 1/2 kg rosii […]
  • Fasole batuta Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare; 4 linguri ulei; 2-3 cepe mari; 1 lingurita cu […]
  • Urzici batute cu mujdei si mamaliguta Ingrediente: 1 kg urzici tinere si proaspete; 2 linguri ulei; 1 lingura faina; sare; mujdei de […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: un kg dovlecei; 100 g ceapă; 350 g orez; 100 g ulei; 60 g unt; o legătură […]

Comentarii: Linte batuta

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player