Malai - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Malai

Malai

Ingrediente:

  • 600 g făină de porumb;
  • 200 g făină de grâu;
  • un kg lapte;
  • 100 g unt;
  • 50 g untură;
  • 30-40 g drojdie;
  • 100 g zahăr;
  • sare;
  • 2-3 ouă;
  • coajă de lămâie;

Mod de preparare:

Se opăreşte mălaiul cernut, cu lapte fierbinte, adăugându-se puţină sare şi zahăr. Când s-a răcorit, se adăuga drojdia înmuiată în restul de lapte călduţ, făină de grâu, ouă, unt topit, coajă de lămâie rasă, se amestecă totul şi se lasă la dospit într-un loc călduţ 2-3 ore. Compoziţia trebuie să fie ca un terci mai gros. Dacă este prea groasă, se subţiază cu lapte.

Când s-a dopsit, se pune într-o tavă bine unsă şi se băga în cuptor încins. Se coace până se rumeneşte frumos.

Se  poate servi cald cu smântână sau rece tăiat felii.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Alivanca Ingrediente: 600 g brânză de vacă; 60 g unt; 50 g smântână; 4 ouă; 100 g […]
  • Colacei moldovenesti Ingrediente: 500 g făină; 20 g drojdie; 250 g nuci; 1 linguriţă ulei; 1 linguriţă zahăr; 1 […]
  • Pesmeti carti de joc Ingrediente: 4-5 linguri cu făină plus cat se cere; 140 g unt; 1 ou; 140 g zahăr; 3 linguri cu […]
  • Friganele din aluat  Ingrediente: 1 ou; 3 linguri făină; 1/2 ceaşcă lapte; sare; 2 linguri […]
  • Macaroane gratinate Ingrediente: 500 g macaroane; 100 g unt; 100 g caşcaval; 160 g făină; 3 ouă; 400 g lapte; 30 […]

Comentarii: Malai

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player