Mancare de castraveciori murati cu cartofi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Mancare de castraveciori murati cu cartofi

Mancare de castraveciori murati cu cartofi

Ingrediente:

  • un kg cartofi;
  • 2 cepe mari;
  • castraveciori muraţi;
  • 4 roşii;
  • 4 linguri verdeaţa tocată(mărar) şi pătrunjel;
  • 6 linguri ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Cartofi se curăţă, se spală şi se taie în cuburi mari. Ceapă se curăţă, se spală şi se taie julien.

Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se căleşte ceapa 3 minute, la foc mediu, amestecând mereu, apoi se adaugă cartofii, care se călesc 3 minute, la foc domol.

În vas se adaugă apă caldă, aşa încât să fie acoperită cartofii. Competiţia se lasă 20 de minute la foc mediu, amestecând din când în când.

Castraveciori muraţi se taie în patru, pe lungime şi se fierb separat în apă 10 minute la foc mediu.

În vasul cu cartofi se adaugă castraveciori scurţi cu apă, sarea şi piperul. Totul se lasă pe foc mediu 5 minute.

Roşiile se spală, se taie felii după care se aranjează pe suprafaţa preparatului din cartofi şi castraveciori. Vasul se pune pentru 10 minute în cuptorul încălzit şi apoi mâncarea se serveşte caldă, presărată cu verdeaţă tocată.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Mancare de castraveciori murati cu cartofi

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player