Ingrediente:
- 500 g ciuperci;
- 200 g măsline negre fără sâmburi;
- 2 dovleci verzi;
- un ardei gras galben;
- 2 cepe verzi;
- 2 linguri mărar verde tocat;
- 4 linguri ulei de măsline;
- boabe de piper roşu;
- sare;
Mod de preparare:
Cepele verzi se curăţă, se spală şi se taie inele. Ciupercile se spală rapid, apoi se taie în două sau în patru, după mărime.
Într-o tigaie se încălzeşte uleiul de măsline se căleşte 2 minute inelele de ceapă apoi se adaugă în tigaie măslinele negre.
Dovleceii se spală şi se taie fâşiii lungi. Ardeiul se spală, se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi se taie în făşi lungi şi subţiri.
Atât dovleceii, cât şi ardeii se adaugă în tigaie, peste ciuperci şi măsline. Totul se lasă pe foc mediu 10 minute, până când scade o parte din lichid.
La servire, pe fiecare porţie se presară mărar verde tocat şi boabe de piper roşu, zdrobite cu dosul unei linguri.