Ingrediente:
- o conopidă;
- 300 g cartofi;
- o ceapă;
- un ardei gras roşu;
- un ardei iute;
- 2-3 linguri de margarină;
- 500 ml supă de legume;
- 100 ml suc de roşii;
- mentă tocată;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapa, ardeiul gras şi cartofii se curată, se spală şi se taie în cuburi. Conopida se desface în bucăţele şi se spală iar ardeiul uite se toacă mărunt.
Într-un vas se topeşte margarina, se căleşte un minut ceapa, apoi se adaugă ardeiul gras, ardeiul iute, cartofii şi conopida. Se călesc 2-3 minute, amestecând continuu.
În vas se toarnă apoi supa de legumă şi competiţia se fierbe 15 minute, la foc mediu.
În vas se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, apoi mâncarea se lasă pe foc domol 15 minute, amestecând din când în când.
La servire, peste mâncarea de conopidă se presară mentă tocată.