Mancare de lin - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Mancare de lin

Mancare de lin

Ingrediente:

  • 1,500kg lin
  • 100g unt topit
  • 1 lingura de faina
  • 100g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin
  • 1 galbenus

Mod de preparare:

Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. Se spala in mai multe ape si se tin o ora cu sare. Se usuca, se dau prin faina si se prajesc putin in unt infierbantat. Se inabusa separat in unt cateva ciuperci si ceapa taiata felii. Se amesteca, sa nu se arda. Se pun intr-o cratita cu peste, se adauga sare, piper, si vinul amestecat cu apa. Se da la cuptor sa fiarba pana este pestele gata. Se bate sosul cu un galbenus.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Iahnie de LIN Igrediente: 1.500 kg lin 100g ulei 1 lingura de faina 4 cepe mijlocii 2 linguri de […]
  • Crap fiert la cuptor Ingrediente: 1 crap de 1.500kg 2 linguri de unt sau ulei sare Mode de preparare: Se curata […]
  • Lin rasol Ingrediente: 1 lin de 1.500kg 1 ceapa zarzavat de supa 1 paharel de otet 2 l apa 1 frunza de […]
  • Platica la cuptor Ingrediente: 1.500 kg platica 3 linguri de ulei 2 linguri de otet sau lamaie sare piper 1 […]
  • Pastrav cu smantana Ingrediente: 3 pastravi; 2 linguri de faina alba; 500 gr smantana 3 catei […]

Comentarii: Mancare de lin

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player