Ingrediente:
- 250 g linte;
- 400 g ciuperci;
- o ceapă;
- 2 tulpini ţelină;
- 2 morcovi;
- 250 ml supă de legume;
- 250 ml vin alb sec;
- 2 foi de dafin;
- 2 linguri cimbru tocat;
- 4 linguri de margarină;
- 2 linguri mărar verde şi pătrunjel verde tocate;
- 4 linguri ulei;
- sare;
- ulei;
Mod de preparare:
Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se călesc 6-7 minute ceapă tocată, tulpinile de ţelină tocate şi morcovii raşi pe răzătoare cu ochiuri mari.
Se adaugă lintea(înmuiată cel puţin 4 ore şi scursă de apă), se călesc împreună timp de 2 minute, apoi se toarnă supă de legume şi vinul. Competiţia se condimentează cu sare, piper, foi de dafin şi cimbru.
Totul se fierbe 25-30 de minute la foc mediu.
Separat în alt vas se topeşte margarina şi se călesc 12-15 minute, la foc domol, ciupercile tăiate lamele. La final ciupercile se condimentează cu verdeaţă tocată, sare şi piper.
La servire,în fiecare farfurie se pune un polonic de linte iar deasupra se adaugă 3-4 linguri de ciuperci.