Mancare de linte cu ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu ciuperci

Ingrediente:

  • 250 g linte;
  • 400 g ciuperci;
  • o ceapă;
  • 2 tulpini ţelină;
  • 2 morcovi;
  • 250 ml supă de legume;
  • 250 ml vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 linguri cimbru tocat;
  • 4 linguri de margarină;
  • 2 linguri mărar verde şi pătrunjel verde tocate;
  • 4 linguri ulei;
  • sare;
  • ulei;

Mod de preparare:

Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se călesc 6-7 minute ceapă tocată, tulpinile de ţelină tocate şi morcovii raşi pe răzătoare cu ochiuri mari.

Se adaugă lintea(înmuiată cel puţin 4 ore şi scursă de apă), se călesc împreună timp de 2 minute, apoi se toarnă supă de legume şi vinul. Competiţia se condimentează cu sare, piper, foi de dafin şi cimbru.

Totul se fierbe 25-30 de minute la foc mediu.

Separat în alt vas se topeşte margarina şi se călesc 12-15 minute, la foc domol, ciupercile tăiate lamele. La final ciupercile se condimentează cu verdeaţă tocată, sare şi piper.

La servire,în fiecare farfurie se pune un polonic de linte iar deasupra se adaugă 3-4 linguri de ciuperci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Varza umpluta Ingrediente: o varză dulce(circa 1,5 kg); o cană orez fiert; o cană ciuperci tocate; o ceapă […]
  • Ghiveci in ulei Ingrediente: 300 g mazăre; 500 g cartofi; o felină; 300 g păstârnac; 300 g ceapă; 100 g […]
  • Dovlecei umpluti Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii; 2 cepe; un morcov; o ţelină mică; 2 ceşcuţe suc de roşii; 4 […]
  • Orez salbatic cu stafide Ingrediente: 500 g orez sălbatic; 200 g stafide; 3 ardei graşi copţi; o ceapă roşie; 203 cepe […]

Comentarii: Mancare de linte cu ciuperci

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player