Mancare de morcovi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Mancare de morcovi

Mancare de morcovi

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi;
  • 3 cepe;
  • 2 linguri unt sau untură;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • 1 linguriţă făină;
  • 2 ceşti zeamă de carne sau apă;
  • 1 gălbenuş;
  • sare.

Mod de preparare:

Se rad morcovii, se taie felii şi se pun să fiarbă cu apă rece, circa 10 minute. Se scurg. Se taie cepele felii foarte subţiri şi se pun într-o cratiţă cu unt şi cu morcovii fierţi şi scurşi. Se adaugă sare şi o linguriţă de zahăr.

Se ţin o jumătate de oră pe foc mic, mişcând cratiţa din când în când, ca să nu se prindă ceapa şi morcovii pe fund. Se presară făina şi se toarnă zeama de carne sau apă. Se lasă să mai fiarbă 20 de minute.

Înainte de a servi, se amestecă separat un gălbenuş cu puţin sos din mâncare şi se toarnă apoi totul deasupra.

Se serveşte fierbinte, cu frigănele.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pireu de spanac Ingrediente: 1,500 kg spanac 1 lingura de unt 1/2 lingura de faina 1 ceasca de zeama de carne sau […]
  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]
  • Dovlecei cu smantana Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii sau un kg dovlecei in floare 1 lingura de unt 1 ceasca de […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Varza rosie inabusita Ingrediente 1 varza de circa 1kg 1 ceapa 1 lingurita de faina 1 paharel de vin rosu 2 linguri […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Mancare de morcovi http://www.la-cratita.ro/mancare-de-morcovi/ […]

Comentarii: Mancare de morcovi

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player