Ingrediente:
- o cana năut fiert;
- 200 g fasole boabe albă;
- 100 g fasola roşie;
- o ceapă;
- un ardei gras roşu;
- 3 linguri de ulei;
Ingrediente sos:
- 3 linguri ulei;
- o lingură faină;
- 2 linguri pastă de roşii;
- 250 ml supă de legume;
- 3 linguri vedeata tocată;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Într-o tigaie se încălzeşte uleiul şi se adaugă ceapa curăţată şi tocată iar după un minut se adaugă şi ardeiul gras roşu, curăţat şi tăiat în cuburi. Se călesc împreună cu 3 minute, la foc mediu.
Se adaugă în tigaie năutul fiert, fasolea albă şi roşie şi se amestecă. Se pune un capac şi se lasă pe foc domol 4-5 minute.
În acest timp de prepară sosul : într-un vas se încălzeşte uleiul, se adaugă faină, pastă de roşii şi se diminuează cu supă de legume.
În sosul preparat se adaugă amestecul din tigaie şi se omogenizează. Se lasă vasul pe foc domol 10 minute, amestecând din când în când.
La final se adaugă verdeaţa tocată, sarea şi piperul iar mâncarea se serveşte caldă.