Ingrediente:
- 250 g orez;
- 500 g cuburi de dovleac;
- 300 g porumb fiert;
- o ceapă;
- 2 căţei de usturoi;
- 100 g spanac verde;
- 50 g seminţe decojite de floarea-soarelui;
- 100 ml vin alb;
- 800 ml supă de legume;
- 2-3 linguri ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapă şi usturoiul se curăţă, se spală se toacă şi se călesc într-un vas, timp de 2-3 minute, în uleiul încins.
Peste ceapă se adaugă orezul ales şi spălat şi se mai călesc împreună 4 minute, la foc domol, amestecând competiţia.
Se toarnă apoi vinul şi jumătate din cantitatea de supă. Se lasă fiarbă 10-12 minute, la foc mediu, până când se absoarbe lichidul.
În alt vas se pun cuburi de dovleac cu supă rămasă şi se fierb 15 minute la foc mediu.
Dovleacul fiert se toarnă în vasul cu orez, se adaugă boabele de porumb şi spanacul verde, se amestecă competiţia şi se pune pentru 10-15 minute în cuptorul încălzit.
Preparatul se poate servi cald sau rece presărat cu seminţe de floarea-soarelui.