Mancarica de vinete - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Mancarica de vinete

Mancarica de vinete

Ingrediente:

  • 2 vinete;
  • 3-4 ardei copti din congelator;
  • 3 cepe;
  • 1/2 cutie cu rosii in bulion;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 foi de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;

Mod de preparare:

Spala si curata vinetele partial de coaja. Taie-le cubulete, presara sare si lasa-le 10 minute.

Stoarce-le cu grija si pune-le la calit in ulei impreuna cu ceapa taiata julien, usturoiul tocat marunt si ardeii copti feliati.

Amesteca bine si lasa la foc mic, cu capacul sus, pret de 10-15 minute.

Adauga rosiile taiate, foile de dafin, piperul si sarea ( dupa gust) .

Pune capacul si mai lasa 5-10 minute la foc mic. Serveste-o calda sau rece, cu 1-2 frunze de busuioc proaspat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ghiveci cu sos alb Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci; 3 cartofi; 1 dovlecel; 2 morcovi; 1 telina; 2 fire de […]
  • Orez cu legume Ingrediente: 1 cana cu orez; 2 cepe; 1 dovlecel; 1 vanata mica; 1 ardei gras; 1 […]
  • Mancare rece de vinete Ingrediente: 3-4 vinete; 2 cepe; 2-3 rosii; 3-4 catei de usturoi; 1 lingura faina; 1 lingura […]
  • Clatite pane umplute cu carne Ingrediente: foi de clatite: 350g faina; 500ml lapte; 250g oua; zahar 40g; 100ml […]
  • Pasta de naut Ingrediente: 250g naut; 2 linguri cu tahina (pasta de susan); 1 lamaie; 4 catei de usturoi; 5 […]

Comentarii: Mancarica de vinete

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player