Marinata cu Legume Crude - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Marinata cu Legume Crude

Marinata cu Legume Crude

Ingrediente:

  • legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare;
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel, telina radacina (cam cat greutatea morcovului),
  • 1/2 praz(partea alba),
  • 1 ceapa si cine doreste poate adauga 1 hrean sau 2 catei de usturoi.
  • 2-4 linguri ulei de masline(floarea-soarelui) – grasimea nu permite carnii sa se strice
  • 2-3 foi de dafin
  • 5-10 boabe de ienibahar
  • 1 lingura zahar

    Mod de preparare:

    Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider)
    Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda.
    Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii.
    Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Marinata rapida Ingrediente: 50 ml ulei; 100 g ceapă; 3-4 căţei de usturoi; 40 g sare; 1-2 g piper pisat; un […]
    • Marinata fiarta Ingrediente: 50 ml ulei; 50 g ceapă; 50 g morcovi; 20 g rădăcină pătrunjel; 30 g […]
    • Marinata pentru Carnea de Porc Ingrediente: -500 ml vin alb sec -1 ceapa taiata felii -1 morcov -1 fir de praz taiat rondele […]
    • Marinata de scrumbie Ingrediente: 3 scrumbii; 2 cepe mari; un morcov mare; un ardei gras; Ingrediente […]
    • Marinata de nisetru Ingrediente: 5-6 bucati de carne de nisetru; sare; faina; 1 pahar de otet diluat; boabe de […]

    Comentarii: Marinata cu Legume Crude

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player