Ingrediente:
- legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel, telina radacina (cam cat greutatea morcovului),
- 1/2 praz(partea alba),
- 1 ceapa si cine doreste poate adauga 1 hrean sau 2 catei de usturoi.
- 2-4 linguri ulei de masline(floarea-soarelui) – grasimea nu permite carnii sa se strice
- 2-3 foi de dafin
- 5-10 boabe de ienibahar
- 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider)
Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda.
Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii.
Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.