Ingrediente:
- 3 scrumbii;
- 2 cepe mari;
- un morcov mare;
- un ardei gras;
Ingrediente marinată:
- un pahar oţet 9 grade;
- 2 căni apă;
- 2-3 foi de dafin;
- 2 linguriţe rase;
- boabe de piper;
- sare;
Mod de preparare:
Cepele , morcovul şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie julien.
Peştele se curăţă, se eviscerează şi se taie capul şi coada. Fiecare peşte se despică pe şira spinării, apoi se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se sărează.
Într-un castron se pune un strat de bucăţi de peşte, deasupra un strat de legume tăiate, alt rând de peşte şi tot aşa, până se termină ingredientele.
Într-un vas se pun apa, oţetul, foile de dafin, piperul şi totul se fierbe la foc domol 20-30 de minute.
Marinata preparată se toarnă caldă peste peşte şi legume. Se lasă să se răcească, apoi se pune frigider pentru minimum 24 de ore, după care se poate consuma.