Marinata fiarta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Marinata fiarta

Marinata fiarta

Ingrediente:

  • 50 ml ulei;
  • 50 g ceapă;
  • 50 g morcovi;
  • 20 g rădăcină pătrunjel;
  • 30 g ţelină;
  •  1/2 căpăţâna de usturoi;
  • un fir de cimbru;
  • 1-2 foi dafin;
  • 10 boabe de piper;
  • 100 g vin alb sau roşu;
  • 300 ml apă;
  • oţet;
  • sare;

Mod de preparare:

Prin marinare se înlătura mirosul de vânat. La carnea de vacă prin marinare se obţine fragezime, gust plăcut şi o durată mai lungă de conservare.

Se taie zarzavaturile, se fierb şi se înăbuşă în ulei 10-15 minute împreună cu toate adaosurile. Se ţine pe foc, acoperit tot timpul ca să nu se evapore aroma şi tăria oţetului. Lichidul trebuie să aibă un gust puţin sărat picant şi acrişor.

După ce s-a răcit, se toarnă peste carne într-un vas smăltuit de o capacitate corespunzătoare cantităţii de carne încât lichidul marinat să cuprindă complet carnea. Se ţine la o temperatură de 18 grade, bine acoperit întorcând carnea pe o parte şi alta în fiecare zi. Se păstrează mai multe zile.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Marinata rapida Ingrediente: 50 ml ulei; 100 g ceapă; 3-4 căţei de usturoi; 40 g sare; 1-2 g piper pisat; un […]
  • Marinata de scrumbie Ingrediente: 3 scrumbii; 2 cepe mari; un morcov mare; un ardei gras; Ingrediente […]
  • Marinata pentru Carnea de Porc Ingrediente: -500 ml vin alb sec -1 ceapa taiata felii -1 morcov -1 fir de praz taiat rondele […]
  • Marinata cu Legume Crude Ingrediente: legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare; 1 morcov; 1 patrunjel, telina […]
  • Marinata de nisetru Ingrediente: 5-6 bucati de carne de nisetru; sare; faina; 1 pahar de otet diluat; boabe de […]

Comentarii: Marinata fiarta

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player