Martipan - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Martipan

Martipan

Ingrediente:

  • 250 g zahăr;
  • 250 g miere;
  • 500 g făină;
  • 2 ouă;
  • 1 lingurita scorţişoară;
  • 1 linguriţă de cuişoare pisate; 
  • coajă de portocala;
  • nuci.

Mod de preparare:

Se opăreşte zahărul cu mierea clocotită.

Se amesteca si se adaugă făina. Cand aluatul s-a răcit, se pun ouăle şi restul ingredientelor.

Se frămantă bine, se întinde o foaie grosuţă, se taie forme diferite şi se coc în tavă unsă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pesmeti cu coniac Ingrediente: 2 ceşcuţe de cafea cu smantană; ½ linguriţă cu bicarbonat; 2 linguriţe cu zahăr […]
  • Piscoturi sampanie Ingrediente: 4 ouă; 300 g zahăr; 100 g ulei; 1 ½ lingură cu amoniac; 500 g […]
  • Pesmeti cu lamaie Ingrediente: 160 g făină; 140 g unt; 140 g zahăr vanilat; 5 galbenului răscoapte trecute prin […]
  • Pesmeti cu iaurt Ingrediente: ¼ l iaurt; 250 g zahăr; 2 linguri cu unt; ½ linguriţă cu […]
  • Pesmeti cu smantana Ingrediente: 2 paliare cu făină; 1 ou; 50 g unt; ½ pahar cu smantană; ½ pahar cu […]

Comentarii: Martipan

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player