Mazare sote - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Mazare sote

Mazare sote

Ingrediente:

  • 1,5 kg mazăre;
  • 60 g unt;
  • 30 g zahăr;
  • o legătură de mărar;
  • sare;

Mod de preparare:

Mazărea tânără, se fierbe în apă cu sare şi puţin bicarbonat pentru păstrarea culorii. Se fierbe pe foc iute şi când este gata, se strecoară şi se răceşte cu apă rece. Se scurge bine şi se pune într-o cratiţă cu unt să se înfierbânte bine. Se adaugă zare, zahăr şi mărar tocat.

Se serveşte ca garnitură sau cu ochiuri.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Mancare de mazare verde Ingrediente: 700—800 g mazare boabe; 1-2 linguri untura (unt sau margarina); 1 lingura […]
  • Mazare verde fiarta Ingrediente 1kg mazare boabe verde 1l apa 50g unt 1 lingurita de zahar marar […]
  • Mazare verde cu slanina Ingrediente 1 kg mazare verde 200g arpagic 150g slanina 1/2 lingura de faina 1 lingura de […]
  • Mazare verde pastai Ingrediente 1kg de mazare pastai 1 lingura de unt 1 lingurita de zahar 1 linurita […]
  • Mazare verde inabusita Ingrediente 1kg de mazare boabe 1 lingura de unt 1 lingura de zahar sare [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Mazare sote

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player