Mere coapte - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Mere coapte

Mere coapte

Ingrediente:

 

  • 4 mere de 150 gr fiecare;
  • 100 gr de zahar;
  • 100 ml de apa.

 

Mod de preparare:

Taiem merele pe jumatate si curatam "inima" (nucleul) pentru a ramane ca o cupa interiorul. Le punem intr-o tava cu putina apa (dupa ochi, cat sa nu ramana "seaca") si adaugam zahar in "cupele" merelor. Apoi le bagam la cuptor timp de 40 de minute la 150 grade Celsius.

Reteta noastra va fi gata in momentul in care coaja merelor incepe sa se desprinda.
Nota: Daca nu aveti voie zahar, puteti adauga zaharina lichida, iar in loc de apa daca doriti, puteti adauga vin alb.

Pofta buna!

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Mere Umplute Ingrediente: 1,000 kg mere; 2 oua; 2 linguri de stafide; O franzela; O ceasca de lapte; […]
  • Desert cu pere Ingrediente: gelatina cu savoare de zmeura; 2 cesti de vin alb; 1 lamaie (facem suc de […]
  • Crema Napolitana   Ingrediente: 250 g fragi; 250 g zmeura; 100 ml apa; 250 g zahar; o foaie de […]
  • Rulouri cu nuci Ingrediente: 500 g faina; 200 g unt; 1 pahar smantana; 100 g stafide; 3 linguri zahar; praf de […]
  • Ciocolata de casa cu menta Igrediente: 500 gr lapte praf; 250 ml apa; 400 gr zahar; un pachet de unt; esenta de […]

Comentarii: Mere coapte

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player