Ingrediente:
- un kg midii cu cochile;
- un kg de roşii;
- o cană vin alb;
- 1/2 linguriţă fire de şofran;
- 100 g margarină;
- o lingură de coriandru verde tocat;
- sare;
Mod de preparare:
Într-o tigaie se amestecă vinul cu şofranul şi se fierb la foc domol 5 minute.
Roşiile se spală şi se taie în cuburi mici care se pun în tigaia cu vin şi amestecul se lasă pe foc mediu 6 minute.
Pentru a îngroaşă sosul preparat se adaugă margarină tăiată în cuburi şi se mai lasă pe foc 2 minute. Se adaugă sare după gust.
Midiile spălate şi curăţate se fierb 8-10 minute. Se aruncă midiile care nu s-au deschis. Restul midiilor, scurse de apă, se pun în sosul de roşii şi vin, împreună cu coriandru verde tocat. Compoziţia se lasă pe foc domol încă 3-4 minute, apoi se serveşte.