Midii in sos de rosii cu vin si sofran - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Midii in sos de rosii cu vin si sofran

Midii in sos de rosii cu vin si sofran

Ingrediente:

  • un kg midii cu cochile;
  • un kg de roşii;
  • o cană vin alb;
  • 1/2 linguriţă fire de şofran;
  • 100 g margarină;
  • o lingură de coriandru verde tocat;
  • sare;

Mod de preparare:

Într-o tigaie se amestecă vinul cu şofranul şi se fierb la foc domol 5 minute.

Roşiile se spală şi se taie în cuburi mici  care se pun în tigaia cu vin şi amestecul se lasă pe foc mediu 6 minute.

Pentru a îngroaşă sosul preparat se adaugă margarină tăiată în cuburi şi se mai lasă pe foc 2 minute. Se adaugă sare după gust.

Midiile spălate şi curăţate se fierb 8-10 minute. Se aruncă midiile care nu s-au deschis. Restul midiilor, scurse de apă, se pun în sosul de roşii şi vin, împreună cu coriandru verde tocat. Compoziţia se lasă pe foc domol încă 3-4 minute, apoi se serveşte.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Midii in sos de rosii cu vin si sofran

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player