Mochete de migdale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Mochete de migdale

Mochete de migdale

Ingrediente:

  • 300 g cacao;
  • 2 linguri de cafea foarte tare;
  • 250 g zahăr;
  • 150 g migdale;
  • 4 linguri de lapte;
  • 2 linguri de rom;
  • 50 g ciocolată rasă;

 

Mod de preparare:

Se rumenesc uşor migdalele în cuptor. Cacaua se topeşte în lapte călduţ pentru a obţine o pastă puţin moale. Se adaugă cafeaua, zahărul, migdalele pisate şi romul. Se amestecă totul foarte bine şi se frământa cu degetele până se obţine o pastă omogenă.

Se iau două linguriţe pentru cafea : cu una se ia din compoziţia iar cu cealaltă se formează un fel de bulgăraşi ovali care se tăvălesc într-o farfurie cu ciocolată rasă indicata pentru garnitură.

Se aşeză  apoi pe alt platou şi se ţin la rece o  zi  zi intraga sau o noapte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Trufe Ingrediente: 100 g cacao; 1/2 ceaşcă cu cafea foarte concentrată; 5 linguri cu unt; 50 g migdale […]
  • Crema de Castane II   Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; 1/2 pahar cu apă; 2 linguri de rom; 3 foi de […]
  • Piure de Castane Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se crestează coajă la […]
  • Chec cu smantana Ingrediente: 2 ouă; 250 g zahăr pudră; 250 g smantana; 250 g făină; 1 praf de copt; coajă […]
  • Rulada de branza Ingrediente: 1 margarină; 10 linguri făina; 1 l lapte; puţina sare; 8 ouă; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Mochete de migdale

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player