Ingrediente:
- 500 g de cartofi;
- 200 g de linte;
- 1 ceapa medie;
- 2 linguri ulei/untura;
- 1 lingura pesmet;
- 1 lingura bulion;
- sare;
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Intre timp, se fierbe lintea, se scurge si se toaca manual sau cu ajutorul masinii de tocat carne.
Intr-o tigaie se prajeste o ceapa cu putin ulei sau cu putina untura. Dupa ce s-a rumenit putin ceapa, se adauga lintea, sarea si piperul, si se mai lasa cateva minute pe foc.
Se unge o cratita cu untura sau cu ulei, se presara cu pesmet, si se aseaza feliile de cartofi. Dupa aceea, se adauga un strat de linte, dupa care se adauga iar, un strat de cartofi si apoi inca un strat de linte.
Se toarna o ceasca de apa – cu care, in prealabil, s-a amestecat bulionul- in tigaie si se da la cuptor. Musacaua de cartofi cu linte se serveste atat timp cat este fierbinte.