Muschi de vaca glasat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi, Preparate din carne » Muschi de vaca glasat

Muschi de vaca glasat

Ingrediente:

  • 750 g carne;
  • 150 g costiţă;
  • 100 g vin;
  • un g piper;
  • 250 g arpagic;
  • 250 g morcov;
  • 100 g mazăre;
  • 100 g ceapă;
  • 1/2 picioare viţel;
  • sare;
  • ulei;
  • o foaie de fain;

Mod de preparare:

Se ia o bucată de pulpă de vacă care se taie rotund de forma muşchiului. Se împănează cu costiţă afumată, morcov şi ţelină, se sărează şi se pune într-o cratiţă cu puţin ulei.

Se lasă să se prăjească înăbuşit, cu cârtiţa acoperită.

După ce carnea s-a rumenit, se adăuga ceapa, morcovi, şorici de costiţă sau slănină şi picioare de viţel pentru ca sosul să fie mai gelatinos.

Se lasă să se înăbuşe în continuare până ce carnea este friptă. Se adăuga apoi vin, foaia de dafin şi câteva boabe de piper. Din când în când se toarnă puţină apă şi se întoarce carnea, care trebuie să fie uniform friptă pe toate părţile, fără să se ardă.

Când carnea este gata, se scoate din cratiţă, se lasă sa se răcească si se taie felii iar sosul se strecoară si se curata de grăsime. Daca sosul nu este de gelatinos, se adăuga câteva foi de gelatina muiate prealabil in apa rece.

O treime din sos se opreşte pentru glasarea muşchiului iar la rest de adăuga  morcov fiert tăiat in felii subţiri si lungi de 1/2 cm, mazăre verde fiarta, arpagic înăbuşit si şuncă sau costiţă tăiată fidea. Se lasă totul sa mai dea un clocot, apoi se răceşte si după ce devine gelatinos, se toarnă pe un platou lung, aranjând deasupra feliile de carne care sa se găsească cu sosul oprit la început si se lasă la rece sa se închege.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Muschi de vaca umplut Ingediente: Un muşchi de vacă; 400 g capac de porc; 200 g slănină; 50 g ceapă; 2 g piper; 2 […]
  • Friptura de rata salbatica Ingrediente: 1 raţă; 100 g slănină; 1 lingură unt; 1 linguriţă pătrunjel verde tocat; sare; 1 […]
  • Pulpa de miel la cuptor Ingrediente: 1 pulpa miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de […]
  • Cotlete de caprioara Ingrediente 6 cotlete 1 lingura de unt 2 lingurite de ulei sare [ad#ad-1] Mod de […]
  • Miel in vin alb Ingrediente: 2 kg pulpa de miel; 200 g slanina afumata; 1 pahar vin alb; mujdei din 1 capatana […]

Comentarii: Muschi de vaca glasat

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player