Ingediente:
- Un muşchi de vacă;
- 400 g capac de porc;
- 200 g slănină;
- 50 g ceapă;
- 2 g piper;
- 2 ouă;
- un morcov;
- sare;
Muşchiul se curăţă de pieliţă, se crestează cu un cuţit în lung, se deschide ca o carte, se bate uşor să se obţină aceeaşi grosime. Pe această foaie de muşchi se aşează tocătura obţinută din carne de porc, ceapă uşor călită, piper , o parte din slănină, totul trecut prin maşina de carne. Se adăuga ouă, se amestecă bine şi se aşează pe muşchiul crestat. Peste tocătură se aşează benzi de slănină tăiată felii subţiri, felii de morcovi fierţi. Se rulează bine muşchiul şi se strânge cu o sfoară de la un capăt la altul. Se dă la cuptor cu puţine legume împrejur să nu se ardă untura. Se stropeşte tot timpul cu untura din tavă iar dacă untura s-a încins prea tare sau a scăzut se mai adăuga puţină apă.
Când muşchiul s-a rumenit şi s-a pătruns, se scoate zarzavatul, se presară cu făină, se mai prăjeşte câteva minute după care se strecoară şi se serveşte la muşchi.
Garnitura cea mai indicată sunt cartofii piure.