Ingrediente:
- 4 mere mijlocii;
- 1 lingură unt;
- 4 linguri făină;
- 4 ouă;
- 2 linguri zahăr;
- 1 ceaşcă lapte;
- 1 lingură rom;
- vanilie;
- un praf de sare;
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se taie felii subţiri şi se pun să se moaie pe maşină, cu o linguriţă de unt.
Se pune într-un castron făina, se amestecă cu ouăle întregi, sare şi zahăr pisat vanilat. Se subţie cu lapte şi cu o lingură de rom, astfel încât aluatul să fie ca o smântână.
Se topeşte puţin unt într-o tigaie, se toarnă o parte din compoziţie, se presară merele şi deasupra se toarnă restul compoziţiei.
Se coace o jumătate de oră la cuptor. Se răstoarnă pe farfurie, se presară zahăr şi se serveşte caldă.
La fel se poate pregăti şi cu vişine.
[…] This post was mentioned on Twitter by flori si culori, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Omleta cu mere http://www.la-cratita.ro/omleta-cu-mere/ […]