Ingrediente:
- 500 g orez sălbatic;
- 200 g stafide;
- 3 ardei graşi copţi;
- o ceapă roşie;
- 203 cepe verzi;
- 2 linguri de coriandru verde tocat;
- o linguriţă de scorţişoară;
- 4-5 linguri de ulei de măsline;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Un vas cu 1,5-2 litri de apă se pune pe foc. Când apa clocoteşte, se adaugă orezul sălbatic şi se fierbe pe foc mediu circa 40 de minute, apoi se scurge şi se păstrează 100 ml din apa de fierbere.
Într-o tigaie se încălzesc uleiul de măsline şi se călesc 1-2 minute ceapa roşie tocată si ceapă verde tăiată inele, apoi se adaugă stafidele si adenii copţi rupţi fâşiii.
Sosul se condimentează cu scorţişoară, sare , piper şi o lingura de coriandru tocat. Se adaugă în sos şi apă păstrată de la fierberea orezului sălbatic. Competiţia se amestecă pentru omogenizare şi se mai lasă pe foc domol 2-3 minute.
Orezul sălbatic se pune într-un castron mare. Peste el se toarnă sosul preparat şi se amestecă uşor. Deasupra se presară frunzele de coriandru păstrate şi se serveşte.