Ostropel de pui - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ingrediente:

  • 1 pui;
  • 2 linguri untura sau ulei;
  • 1 lingura faina;
  • 6-8 catei de usturoi;
  • patrunjel verde;
  • sare;
  • otet dupa gust.

Mod de preparare:

Carnea taiata bucati se prajeste bine in o lingura de untura, adaugand sarea necesara.

Cand carnea este gata, in restul de untura se pune faina si se amesteca mereu pana se infierbinta bine, dar fara a se rumeni.

Se adauga usturoiul curatit si tocat foarte marunt. Se stinge cu atata apa ca dupa fierbere sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri.

Se adauga patrunjelul si sarea necesara. In unele regiuni acestui sos i se adauga foarte putin bulion de rosii sau 2-3 rosii curatite de coaja si taiate bucati.

La masa, carnea se pune in farfuria de servit; deasupra se toarna sosul si se serveste cu mamaliguta.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ostropel de rata Ingrediente: 1 raţă mijlocie; 1 lingură untură; 3 cepe; 1/2 lingură făină; 1 lingură bulion; 2 […]
  • Ardei umpluti cu carne Ingrediente: 10-12 ardei; 300 g carne tocata; 1 ceapa; 4 linguri de orez; 2 linguri […]
  • Snitel de vitel natur Ingrediente: 4 felii de carne; untura sau ulei; piper; faina; sare. Mod de […]
  • Cotlete de berbec fripte la tigaie Ingrediente: 4  bucti cotlete curatite de piele si grasime; sare; 2 linguri untura. […]
  • Prune urcate cu carne Ingrediente: 300 g carne de vita; 400 g prune uscate; 2 linguri untura sau unt; 1 lingura […]

Comentarii: Ostropel de pui

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player