Ouă jumătate tari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Ouă jumătate tari

Ouă jumătate tari

 Ingrediente

  • Se socotesc cate 2 oua pentru fiecare persoana.

 

Mod de preparare:

Ouale jumatate tari au albusul intarit, iar galbenusul moale.Se aleg oua proaspete si se pun la fiert in apa clocotita si destula ca sa le acopere cu totul. Se lasa pe foc iute sa fiarba 6 minute. Se scurge apa fierbinte si se toarna peste oua apa rece, in care se tin inca 5 minute. Se descojesc cu grija si destul de repede. ca sa nu se raceasca de tot. Pentru a-l curata usor, iei oul in mana stanga si-l lovesti usor de jur imprejur cu lama unui cutit. Coaja se sparge in bucati mici de tot si se desface usor de pe ou. Cand nu se servesc imediat se pastreaza in apa calduta!

Mod de servire

Se servesc pe un platou intins ca pe un aperitiv la felul principal.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cornulete cu carnati Ingrediente: 400 g carnati(mai subtiri) 100 ml ulei 150 g faina 100 g branza de vaci 100 g unt […]
  • Ochiuri Invelite Ingrediente: -350 g malai grisat -2 l apa -2 lingurite sare (rase) -100 g unt -200 g branza de […]
  • Oua la ceasca cu ciuperci Ingrediente: 10 oua; unt 80 g; ciuperci proaspete 200 g; ceapa 50 g; ulei 50 ml; piper 2 […]
  • Tarta Ingrediente: Aluatul: 1 cana si 3/4 faina alba 1/2 cub margarina rama (125g) 1/2 lingurita sare […]
  • Oua umplute cu ficat de pasare Ingrediente: ouă; ficat de pasăre; ceapă; unt; sare; piper; coniac; salată […]

Comentarii: Ouă jumătate tari

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player