Ingrediente:
- 10 oua;
- unt 80 g;
- ciuperci proaspete 200 g;
- ceapa 50 g;
- ulei 50 ml;
- piper 2 g;
- patrunjel (taiat marunt) 1 lingurita;
- marar (taiat marunt) 1 lingurita;
- sos alb (cu zeama de carne) 200 ml;
- smantana 60 ml;
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt ti se pune la calit intr-o cratita cu ulei si unt (1/4 din cantitate). Cand apa se ingalbeneste putin, se pun ciupercile spalate, tocate marunt si scurse si se calesc panâ scade complet zeama.
Se adauga frunzele de marar si patrunjel taiat marunt sare si piper, dupa gust si se da cratita la o parte. Se ung cestile cu unt si se tapeteaza cu compozitia de ciuperci. In fiecare ceasca se sparg cate doua oua si se presara sare.
Apoi se aseaza cestile intr-o tava cu apa clocotita si se dau la cuptor timp de 4—6 minute. Ouale se servesc in cescutele in care au fost pregatite sau pe un platou incalzit (se tin mai mult la cuptor si se desprind usor cu un cutit.
Pe platou in jurul oualelor, se toarna sos alb cu zeama de carne care a fiert 5 minute cu smantana).