Ingrediente:
- 1kg pulpa de miel;
- 4 leg. leurda;
- 2 leg. ceapa verde;
- 2 teline mici;
- 200g jambon crud uscat taiat in felii subtiri
- 2 capatani de usturoi
- 3-5 fire de rozmarin
- 5-6 frunze de slavie
- 5-6 fire de cimbru
- 2 lamai
- 100ml ulei
- 150ml vin alb
Mod de preparare:
Curatati leurda si ceapa , spalati-le si tocati-le cat mai marunt. Amestecati-le cu cascavalul dat pe razatoarea mare si cu oul. Puneti pe fiecare bucata de carne cate 2 lingri din amestecul cu verdeturi, dupa care infasurati fiecare bucata de carne in cate o felie de jambon.
Puneti pachetelele astfel pregatite intr-o tava, adaugati vinul,uleiul,zeama de lamaie si coaja acesteia data pe razatoarea mica si capatana de usturoi intreaga, taiata in 2 jumatati pe orizontala. Presarati cu sare si piper si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe deasupra. Serviti pachetelele calde cu garnitura de morcovi.