Paine cu mamaliga si piper - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Paine cu mamaliga si piper

Paine cu mamaliga si piper

Ingrediente:

  • 500 g aluat de pâine;
  • 500 g mămăliga rece;
  • 100 g faină;
  • 1/2 linguriţă de sare grunjoasă;
  • 10 boabe de piper negru;
  • 10 boabe de piper roşu;

Mod de preparare:

Se prepară un aluat de pâine.

Într-un vas se omogenizează bine aluatul de pâine cu mămăliga rece, până se obţine o compoziţie moale şi uniformă.

Pe o planşetă se presară făina şi se fac 2 turte din compoziţia obţinută care se pun în forme rotunde, unse cu ulei.

Suprafaţa turtelor se crestează în cruce şi se lasă acoperită la cald, să crească timp de 3 ore.

Boabele de piper negru şi roşu se zdrobesc grosier(nu se macină) şi se presară, împreună cu sarea grunjoasă, pe suprafaţa preparatului.

Formele se pun în cuptorul preîncălzit şi pâinea se coace 40-45 de minute, la foc mediu.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Paine cu seminte Ingrediente: 350 g faină integrală; 350 g faină de secară; 3 linguriţe drojdie uscată; 3 linguri […]
  • Paine de casa Ingrediente: un kg de faină; 60 g drojdie; 600 ml apă; 2 linguriţe de sare; 3 linguri ulei; o […]
  • Curcan Umplut Ingrediente pentru un curcan de 4kg se face urmatoarea umplutura 250 g paine alba ficatul de […]
  • Paine cu lapte  Ingrediente: 1 kg făină; 40 g drojdie; 700 ml lapte; 1 lingură ulei; 20 g zahăr; 2 […]
  • Ciabatta – paine italieneasca Ingrediente: un kg faină superioară; 100 ml ulei de măsline; 100 g grăsime fără sâmburi; 25 […]

Comentarii: Paine cu mamaliga si piper

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player