Ingrediente:
- 350 g faină integrală;
- 350 g faină de secară;
- 3 linguriţe drojdie uscată;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 3 linguri de miere;
- 100 g seminţe de in;
- 50 g seminţe de floarea-soarelui;
- 20 g seminţe de mac;
- 450 g ml apă;
- 2 linguriţe sare;
Mod de preparare:
Într-un vas se cern faină integrală şi cea de secară, apoi se adaugă drojdia uscată, sarea uleiul şi mierea.
Ingredientele se amestecă şi se adaugă treptat apă, în timp ce se frământă bine aluatul.
După ce amestecul s-a omogenizat, se adaugă seminţele de în, mac şi floarea-soarelui. Aluatul se mai frământa 5 minute pentru ca seminţele să se repartizeze uniform în masa aluatului.
Aluatul se acoperă cu servet şi se lasă la cald circa o oră să crească.
Se pregătesc 2 forme unse cu ulei, se aşează aluatul crescut, se mai lasă 30 de minute să crească, apoi se pun tabile în cuptorul preîncălzit, pentru minim 40 de minute.