Paine de casa - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Paine de casa

Paine de casa

Ingrediente:

  • un kg de faină;
  • 60 g drojdie;
  • 600 ml apă;
  • 2 linguriţe de sare;
  • 3 linguri ulei;
  • o lingură de zahăr;
  • ulei pentru uns formele de preparare;

Mod de preparare:

Într-un vas mic se prepară maiaua din drojdia fărâmiţată, puţină apă călduţă, zahărul şi puţină faină. Se amestecă uşor cu o furculiţă şi se pune la cald pentru 20 de minute.

Într-un lighean se cerne făina, se face o adâncitură la mijloc şi se pune sarea, restul de apă călduţa şi maiaua.

Componentele se amestecă la început , apoi se frământă energic 15-20 de minute pentru omogenizare.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Paine cu seminte Ingrediente: 350 g faină integrală; 350 g faină de secară; 3 linguriţe drojdie uscată; 3 linguri […]
  • Paine cu mamaliga si piper Ingrediente: 500 g aluat de pâine; 500 g mămăliga rece; 100 g faină; 1/2 linguriţă de sare […]
  • Paine cu lapte  Ingrediente: 1 kg făină; 40 g drojdie; 700 ml lapte; 1 lingură ulei; 20 g zahăr; 2 […]
  • Curcan Umplut Ingrediente pentru un curcan de 4kg se face urmatoarea umplutura 250 g paine alba ficatul de […]
  • Ciabatta – paine italieneasca Ingrediente: un kg faină superioară; 100 ml ulei de măsline; 100 g grăsime fără sâmburi; 25 […]

Comentarii: Paine de casa

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player