Palarioare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Palarioare

Palarioare

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 1 pahar cu lapte;
  • 1 pahar cu unt topit sau margarina;
  • 3 linguriţe cu zahăr pudră;
  • drojdie de bere cat o nucă;
  • făină;
  • sare;
  • vişine din dulceaţă.

Mod de preparare:

Se topeşte drojdia în lapte cald şi se amestecă totul cu făină cat cuprinde ca să rezulte o cocă moale.

Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie cu un pahar de vin şi cu  unul de ţuică. Se  aşează cate două  forme una peste alta (una mare şi una mică), se apasă cu degetul mare pe mijloc, se ung cu un ou bătut şi în jurul adanciturii formate de deget se pun la distanţe egale cate 3 boabe de vişine din dulceaţă.

Se coc pe tava unsă, la foc potrivit.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pasca cu branza de vaci Ingrediente: 400 g aluat de cozonac; Umplutura: 500 g branza de vaci; 3 oua; 100 g […]
  • Paleuri ieftine Ingrediente: 2 ouă; 2 ceşcuţe de cafea cu zahăr pudră; coajă rasă da la o lămaie; 2 ceşcuţe cu […]
  • Pasca cu smantana Ingrediente: 400 g aluat de cozonac (pentru o pasca mijlocie); unt pentru uns tava; Umplutura: […]
  • Piscoturi din iaurt Ingrediente: 1 pahar mare cu iaurt; 2 linguri cu ulei; 1 lingură cu zahăr pudră; 1 […]
  • Saratele din aluat frantuzesc Ingrediente: o foaie de aluat frantuzesc; 1 ou; 2 lingurite de parmezan sau orice alta branza […]

Comentarii: Palarioare

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player