Ingrediente:
- 2 ouă;
- 2 ceşcuţe de cafea cu zahăr pudră;
- coajă rasă da la o lămaie;
- 2 ceşcuţe cu ulei;
- 2 ceşcuţe cu făină;
- 50 g stafide;
- 1 linguriţă cu cacao (facultativ).
Mod de preparare:
Se freacă 5 minute ouăle întregi cu zahărul şi coaja rase de la o lămîie, se adaugă cu linguriţa uleiul, după fiecare linguriţă frecandu-se cate puţin, apoi făina şi stafidele.
Dacă timpul vă permite, se poate amesteca o mică parte din această pastă împreună cu o linguriţă de cacao, separat în alt vas.
In tava neunsă, se toarnă cu linguriţa mici grămăjoare la distanţe de 2-3 cm, iar deasupra se ornează cu puţina pastă brună cu cacao.
Se coc la foc iute 10 minute, concomitent, în două tăvi saprapuse.
Din această compoziţie rezultă aproximativ 60 paleuri.
Se scot fierbinţi din tavă, cu ajutorul unui cuţit lat.