Palmieri cu cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Palmieri cu cafea

Palmieri cu cafea

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă cu zahăr;
  • 200 g făină;
  • 100 g unt;
  • 1/3 pahar cu apă;
  • glazură de cafea;

Mod de preparare:

Se frămantă o pastă din făină, unt, apă şi sare. Pe o planşetă presărată cu zahăr se întind foi subţiri dreptunghiulare, late de 20 cm, care se rulează din două extremităţi deodată spre mijloc, pană se întalnesc.

Acest rulou se taie în rondele de 1 cm grosime.

Se presară zahăr tos pe tava pe care se aşază rondelele de pastă la distanţe mari unele de altele. Se introduc în cuptorul încălzit, iar după circa 10 minute se întorc pe cealaltă parte şi se coc încă aproximativ 10 minute.

Se prepară o glazură de cafea şi se întinde, cu un cuţit, un strat destul de gros peste prăjituri, după ce se răcesc. Se mai ţin cateva minute în cuptorul încins, dar fără flacără.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Gris cu cafea Ingrediente: 1/2 1 lapte; 5 linguri cu gris; 3 linguri cu zahăr pudră; 2 linguri cu […]
  • Glazura de cafea Ingrediente 150 g glazura de zahar 2 linguri de cafea concentrata [ad#ad-1] Mod de […]
  • Cafea Americana Ingrediente: 2 linguri  cu cacao; 2 linguri cu zahar pudra; 2 cesti cu lapte; 2 cesti cu […]
  • Cafea Bulgareasca Ingrediente: un iaurt mic; 5 cubulete de zahar; o lingura de crema de cafea; o ceasca de cafea […]
  • Cafea cu dulceata Ingrediente: 1/2 pahar cu cafea rece, o lingura de dulceata de coacaze; o lingura de zahar; o […]

Comentarii: Palmieri cu cafea

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player