Ingrediente:
- 1 ceaşcă cu zahăr;
- 200 g făină;
- 100 g unt;
- 1/3 pahar cu apă;
- glazură de cafea;
Mod de preparare:
Se frămantă o pastă din făină, unt, apă şi sare. Pe o planşetă presărată cu zahăr se întind foi subţiri dreptunghiulare, late de 20 cm, care se rulează din două extremităţi deodată spre mijloc, pană se întalnesc.
Acest rulou se taie în rondele de 1 cm grosime.
Se presară zahăr tos pe tava pe care se aşază rondelele de pastă la distanţe mari unele de altele. Se introduc în cuptorul încălzit, iar după circa 10 minute se întorc pe cealaltă parte şi se coc încă aproximativ 10 minute.
Se prepară o glazură de cafea şi se întinde, cu un cuţit, un strat destul de gros peste prăjituri, după ce se răcesc. Se mai ţin cateva minute în cuptorul încins, dar fără flacără.