Ingrediente:
- 1 iepure;
- 1 lingură untură;
- 3 cepe mari;
- 100 g slănină;
- 2 ceşti zeamă de carne;
- 1 linguriţă boia;
- 1 lingură bulion;
- sare;
Mod de preparare:
Se pregăteşte iepurele, se taie bucăţi, se pune la marinat. Se prăjeşte uşor într-o tigaie, în untură, ceapa tăiată felii şi slănina fiartă, tăiată în bucăţele de 1 cm.
Se scurge bine iepurele din marinată, se pun bucăţile în cratiţă, se lasă să se rumenească. Se adaugă apoi câte puţină apă sau zeamă de carne, o Iinguriţă de boia de ardei şi o lingură de bulion, subţiate cu zeama de la marinată, trecută prin sită. Se potriveşte gustul sărat.
Se lasă să fiarbă o oră şi jumătate până ce carnea devine fragedă.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Papricas de iepure http://www.la-cratita.ro/papricas-de-iepure/ […]