Ingrediente:
- 400 g aluat de cozonac;
Umplutura:
- 500 g branza de vaci;
- 3 oua;
- 100 g zahar;
- 50 g unt proaspat;
- 40 g faina;
- vanilie;
- coaja de Iamaie;
- 25 g stafide;
- 1/2 lingurita de sare;
Mod de preparare:
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca. S
e unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca.
Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si cu 1/2 lingurita de sare. Se adauga faina, vanilia sau zahar vanilat, coaja rasa, de lamaie si albusurile batute spuma.
Se toarna in forma, sa nu treaca insa peste marginea de aluat. Se unge cu ou atat aluatul cat si branza, se pun stafide si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din forma, dupa ce s-a racit se serveste.