Pasta de fasole boabe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Pasta de fasole boabe

Pasta de fasole boabe

Ingrediente:

  • 500 g boabe fasole;
  • un morcov mic;
  • o ceapă;
  • o felie de ardei gras;
  • un litru apă;
  • 100 ml ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Boabele de fasole se curată, se spală şi se lasă la înmuiat 12 ore.

Morcovul , ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie fâşiii.

În vasul de fierbere se pun fasolea, morcovul, ceapa, ardeiul, apa şi sarea. Se aşează capacul de fierbere rapidă şi se pune vasul pe foc mai mare.

În momentul în care dispozitivul capacului de presiune se ridică, se micşorează flacăra şi se menţine vasul pe foc 20 de minute.

Se lasă vasul la răcit până când dispozitivul capacului revine la poziţia iniţială.

Apoi se îndepărtează capacul şi se scurge surplusul de apă.

Peste legumele fierte se adaugă uleiul de măsline, căţei de usturoi şi piperul.

Se pisează şi se mixează compoziţia cu ajutorul robotului.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pasta de ficat cu aspic Ingrediente: 600 g ficat de port; 200 g unt; 100 g untdelemn; 100 ml smântână; 30 ml […]
  • Pasta de masline cu susan Ingrediente: 250 g măsline fără sâmburi; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 100 g […]
  • Pasta de masline Ingrediente: 300 g măsline; 100 g pâine; 200 g untdelemn; 50 g ceapă; zeamă de […]
  • Pasta de sunca Ingrediente: 400 g şunca; 100 g unt; 30 g rom; piper; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]
  • Pasta de urda cu marar Ingrediente: 500 g urdă; 50-100 g smântână groasă; 2-3 linguri de mărar tăiat […]

Comentarii: Pasta de fasole boabe

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player