Pasta de ficat cu aspic - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Pasta de ficat cu aspic

Pasta de ficat cu aspic

Ingrediente:

  • 600 g ficat de port;
  • 200 g unt;
  • 100 g untdelemn;
  • 100 ml smântână;
  • 30 ml  coniac;
  • sare;
  • 200 g aspic;
  • nucşoara;
  • piper;

Mod de preparare:

Se taie ficatul în bucăţi mici şi se pun la prăjit în untdelemn bine încins. Se prăjeşte puţin pe foc iute având grijă ca să nu se usuce. Cine doreşte poate adaugă 100 g ceapă să se prăjească împreună.  După ce s-a răcit, se dă de două ori prin maşină de tocat cu sită deasă.

Se adaugă apoi coniacul, nucşoară, sarea şi piperul după gust, se amestecă şi se pune în castron cu untul care a fost frecat spuma. Se amestecă până se formează o pasta fină iar în timp ce se amestecă, se introduce şi smântână. Se aşează pasta  pe un platou, dându-li-se o formă cât mai este tocată şi se lasă la frigider pentru a se întări.

Cu ajutorul unui cornet în care se introduce 1-2 g de unt moale se decorează cât mai artistic făcându-ne pe suprafaţa pastei,  pe margine o danteluţă în zig-zag. Din coaja unui gogoşari sau ardei gras roşu se fac diferite ornamentate, completându-se cu frunze verzi de pătrunjel sau din foi de praz, toate aplicate ca decor şi lipite de pastă cu aspicul lichid aproape rece. Înainte de a fi servită pasta, se şterge platoul iar aspicul scurs de pe pastă se scoate de pe platou, se pune pe un fund de lemn şi se toacă mărunt, apoi se pune împrejurul pastei pe platou.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Pasta de ficat cu aspic

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player