Pasta de hering afumat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Pasta de hering afumat

Pasta de hering afumat

Ingrediente:

  • un peşte hering afumat;
  • 100 g margarină;
  • o ceapă roşie;
  • o legătură mărar verde tocat;
  • o lingură zeamă de lămâie;
  • o lingură capere;
  • felii de pâine neagră prăjite;

Mod de preparare:

Heringul afumat se desprinde de pe şira spinări, se îndepărtează pielea iar canea se pune într-un castron şi se zdrobeşte cât mai mărunt.

Ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă foarte mărunt, apoi se pune în acelaşi castron, împreună cu mărul verde tocat fin şi zeamă de lămâie. Compoziţia se amestecă.

Margarina, ţinuta o oră la temperatura camerei, se pune într-un bol şi se aliniază bine cu o lingură de lemn.

Peste margarina alifiata se adaugă, lingură cu lingură,  amestecul de peşte şi ceapă, până se înglobează întreagă cantitate.

Preparatul se ţine în frigider minimum 2 ore, apoi se ung cu el feliile de pâine neagră prăjite iar deasupra se presară capere tocate mărunt.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Pasta de hering afumat

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player