Pasta de masline - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Pasta de masline

Pasta de masline

Ingrediente:

  • 300 g măsline;
  • 100 g pâine;
  • 200 g untdelemn;
  • 50 g ceapă;
  • zeamă de lămâie;
  • sare de lămâie;

Mod de preparare:

Măslinele se opăresc, apoi se scot sâmburi şi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă pâinea care se înmoaie în apă rece şi se stoarce bine, apoi se mai trec odată prin maşina de tocat. După aceea se pun într-un castron şi se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn iar între timp se picură câte puţin untdelemn ca la maioneză. Se adaugă după gust sare, lămâie sau sare de lămâie.

Acesta pastă se serveşte ca icrele preparate cu ceapă tocată mărunt sau se întrebuinţează ca şi celalate pasta la tartine sau sandvişuri.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pasta de masline Ingrediente: 300 g măsline; 200 g sâmburi; 1/2 lămâie; [ad#ad-1]   Mod de […]
  • Pasta de masline cu susan Ingrediente: 250 g măsline fără sâmburi; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 100 g […]
  • Pasta de urda cu marar Ingrediente: 500 g urdă; 50-100 g smântână groasă; 2-3 linguri de mărar tăiat […]
  • Pasta de fasole boabe Ingrediente: 500 g boabe fasole; un morcov mic; o ceapă; o felie de ardei gras; un litru […]
  • Pasta de sunca Ingrediente: 400 g şunca; 100 g unt; 30 g rom; piper; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]

Comentarii: Pasta de masline

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player