Ingrediente:
- 4 avocado;
- 2 limete(lămâi verzi)
- 2 cepe;
- 2 roşii mici;
- un ardei iute;
- o linguriţă praf de coriandru;
- sare;
Mod de preparare:
Fructele de avocado se spală, se taie în două, se scot sâmburii, apoi cu lingura se scoate miezul fructului care se pune cu în cuva unui robot de bucătărie.
Imediat, peste pulpă de avocado se adaugă zeama celor 2 limite( pentru ca pulpa de avocado se oxidează foarte repede).
Cepele se curăţă, se spală şi se toacă grosier, apoi se pun în cuva robotului.
Roşiile se opăresc, se descojesc, se taie în sferturi, se scot seminţele iar pulpa se mărunţeşte şi se pune în robotul de bucătărie.
Ardeiul iute se spală, se elimină seminţele şi vinişoare, apoi se taie mărunt şi se pune în robot, împreună cu praful de coriandru şi sarea.
Competiţia se mixează 2 minute, până se obţine o pastă care se aranjează în cuti alimentare şi se păstrează în frigider.