Ingrediente:
- 2 vinete;
- 10 linguri ulei de măsline extravirgin;
- 200 g ciuperci;
- 2 căţei de usturoi;
- o ceapă;
- 2 linguriţe de chimen;
- 100 g nuci tocate;
- o lingură coriandru tocat;
- 8 roşii-cireaşă;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun 4 linguri de ulei şi se căleşte usturoiul un minut, la foc domol, apoi se adaugă ciuperci tăiate şi se călesc împreună 6-7 minute, la foc mediu, până când scade lichidul din tigaie. În timpul călirii ciupercile se condimentează cu chimen sare şi piper.
Vinetele se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici cu latura de circa 1 cm.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Într-o altă tigaie se încălzeşte uleiul rămas şi ceapă tocată se căleşte, la foc domol, timp de 1-2 minute. Apoi se adaugă cuburile de vinete şi totul se căleşte 7-8 minute, la foc mediu, amestecând continuu. Compoziţia se condimentează cu sare şi piper.
Compoziţia de vinete şi cea de ciuperci se pun în cuva unui robot de bucătărie, împreună cu nucile tocate, totul se mixează, dar nu foarte mărunt.
Pateul obţinut se aranjează pe un platou.
Deasupra se presară coriandru tocat iar pe margini se aranjează jumătăţile de roşii-cireaşă.